Термоизолация на камиони, бусове и хладилни надстройки

След като се утвърди на пазара като достоен партньор в сферата на хладилната и климатична техника и завоюва своите позиции в монтажа на хладилни агрегати, съвсем закономерно възникна и идеята за развитие на фирмата в сферата на термоизолацията и преоборудването на един камион или бус в хладилен. В тази връзка фирма “СИИЛ” ЕООД разработи технология за изработка на изолация на товарни автомобили, фургони, бусове и микробуси. Тя може да бъде условно разделена в две направления.

FrigoVan – Изолационни решения, подходящи за бусове и камиони със съществуващо товарно пространство. Изолацията се състои от фибран с различна дебелина за различните температури. Вътрешната облицовка е от бял фибростъклен слой /GRP/ оцветен по RAL 9016, усилен таван и челна стена за монтаж на хладилен агрегат. Подът се състои от изолация от фибран, водоустойчив шперплат и саморазливно подово покритие. Долните хоризонтални ръбове са подсилени с алуминиеви профили.

FrigoBox – Хладилни фургонни надстройки, подходящи за камиони на рама. Състои се от отделни стени изработени по уникална технология. Те представляват полиуретанови сандвич панели с външен и вътрешен слой бял фибростъклен пласт /GRP/ оцветен по RAL 9016 и усилени със стоманена ламарина. Челната стена и тавана са усилени за монтаж на хладилния агрегат.

Дебелина на стената: за 0° С – 65 мм. и К ≤ 0.7 W/m2k.
Дебелина на стената: за -18° С – 85 мм и К ≤ 0.4 W/m2k.

Предимства на FrigoBox изолацията.

– Фургон по индивидуална поръчка с широки възможности за проектиране и изпълнение по техническите условия на възложителя.
– Първокласни материали и компоненти – внимателното им подбиране предоставя практически идеален компромис между качество, здравина и тегло.
– Олекотена, в сравнение с аналозите конструкция, при запазени якостни и дълготрайни характеристики.
– Широк избор на конфигурации, всичи от тях с особено естетичен вид.
– Изключителна естетика на продукта, огледален гланц на вънщното покритие.
За да се ограничи загубата на студ при често отваряне на вратите на хладилните транспортни средства могат да бъдат монтирани силиконови лентови завеси на вратите на товарния отсек. Цената на завесите зависи от вида на автомобила.

FrigoVan

FrigoVan

FrigoBox

FrigoBox

This post is also available in: English